søndag 31. oktober 2010

China

Vi er nå tilbake i Kathmandu etter en super ferie i Kina.  Vi fløy først til Lhasa i Tibet. Da så vi Himalaya hele veien fram. Vi så også Mt. Everst stikke opp fra skyene når ingen andre fjell stakk opp.
Vi så og gjorde masse i Beijing, men slappet mye av også.  Beijing er en kjempestor og moderne by. Det bor nesten 20 mill mennesker der. En dag dro vi litt utenfor byen, til sommerpalasset og Den Kinesiske Mur. Da kjørte vi forbi Fugle Redet, der det var OL i 2008.  Det var utrolig stilig, men vi kunne ikke gå bort fordi de fikset noe inni.




Den Kinesiske Mur var en stor opplevelse. Vi tok Cable Car opp så vi rakk til toppen.
Da vi begynte å stille opp for bilder kom masse folk og spurte om de kunne ta bilder av oss også. Jeg tror kanskje 20 personer ville ta bilder av oss sammen med dem. Olav og meg følte oss som kjendiser!! Sånn var det hver dag i Kina!



Vi bodde på et flott hotell i 26. etasje. Det var et kjempestort basseng og spa. Det brukte vi hver dag, og hadde det helt for oss selv bortsett fra siste dagen. Her er utsikten fra hotellrommet vårt:


En dag besøkte vi den Forbudte by, hvor keiserne en gang bodde og ingen uvedkommende fikk komme inn. Utenfor inngangen var det et stort bilde av Mao, den tidligere store lederen av Kina. Det var han som "tok" Tibet, og gjorde slik at ingen fikk ha religion og mange andre ting som ikke var bra.


Vi tilbrakte en hel dag i Happy Valley, den største fornøyelsesparken i Beijing. Olav og jeg gjorde nesten alt som var der , og hadde det kjempegøy. Her er en av tingene vi gjorde.
Den siste dagen besøkte vi Temple of Heaven. Istedenfor å besøke tempelet ville Olav og jeg heller være i den store parken og se på alle pensjonistene som trente. Det var fullt av gamle folk som danset og gjorde mange øvelser. De var skikkelig spreke. Noen lekte med en slags fjærdings som de sparket til hverandre. Olav og jeg fikk bli med og vi kjøpte også en slik med oss hjem slik at vi kan øve. Det var nemlig ikke så lett som det så ut til.


Vi hilste selvsagt på pandaer i Kina. De var veldig søte, men i Beijing Zoo var de innesperret så det var litt trist å se. De solgte pandaklær og pandating overalt.
Vel tilbake i Kathmandu bor vi nå hos våre finske/engelske venner før vi drar ut på nye eventyr.....

2 kommentarer:

  1. Velkomne tilbake til Kathmandu. Det er vel som å kome heim, det? Ser at de har hatt ein flott tur til Kina. I alle fall ser bilda fine ut. Gleder oss til å høyre meir om det. Stor klem frå bestemor og bestefar.

    SvarSlett
  2. Det var flotte bilder frå Kina. Litt av eit eventyr de er på. NO gleder vi oss til de kjem heim. Da gleder vi oss til å få sjå enda fleire bileder og høre meir om kva de har fått oppleve. De gler dokke vel til at pappa kjem bort no tenkter eg. Ha ei fin siste veke i Nepal. Klem frå tante Gro

    SvarSlett